Kursholder

ASKRs padleinstruktør, Roger Tronstad, gir nye padlere trygghet og glede i havkajakk. Etter bare tre dager lover han at elevene er klare for padletur med våtkortet i lomma.

Padleinstruktør med lang erfaring

Roger har vært på tur og overnattet i naturen siden han var 1 år gammel, og elsker det fortsatt. Som ungdom falt det helt naturlig å ta utdanningen i friluftsliv på Høgskolen i Levanger.

Han er instruktør i det meste av utendørsaktiviteter, og har drevet med padling både i elv og på hav i 20 år.

Så mye elsker han frilutfslivet at han har gjort det til sitt levebrød med Arctic Guide & Visit. Noe han startet med etter å ha vært aktivitetsleder på Hamn i Senja i fire år.

Roger er ultrasosial, kunnskapsrik, og naturlig pedagogisk anlagt. Han passer derfor perfekt som kursleder hos Arctic Sea Kayac Race. Han yter hver og en kursdeltaker spesiell oppmerksomhet, gjør dem trygge og pusher dem det lille ekstra.

Kursene under ASKR er annerledes enn andre padlekurs, forteller Roger. Noe som skyldes at man får være sammen hele dagen i en hel uke. Kurset er på tre dager, men campen og dermed læringen fortsetter i to dager til. De ferske padlerne får møte mer erfarne padlere, når de kommer til Camp Skipnes etter sin tredagers tur på havet. Det blir suksess!, sier Roger med et bredt smil. Mottoet ”alle skal med” er trygt forankret i ASKR og overføres lett til kurset.

Roger opplever at kursdeltakerne alltid strekker seg lenger og flytter sine grenser på kurset under ASKR. Alle årene har noen av deltakerne deltatt i sprint, rock jumping og marathon etter bare tre dager på kajakkurs. Da er det ekstra morsomt å være instruktør, sier Roger.

På spørsmål om hva som gjør ASKRs padlekurs annerledes enn andre kurs, svarer han: Vi har god tid denne uken, noe som gir rom for mer lek enn på vanlige grunnkurs. Mer lek gjør padleren tryggere i vannet og det øker sikkerheten. Det passer Roger godt, for han liker ikke kurs på samlebånd, men blir heller sine kursdeltakeres padlekompis. Det sier litt når han presiserer at alle som har vært på kurset kan komme til han når som helst å repetere sine ferdigheter. Kriteriene er at han har kurs og at padleren har med eget utstyr. Dette koster ingenting, for nå er man padlekompiser. Hvorfor gjør Roger dette? Jo, han er meget opptatt av at man må padle mye mens kunnskapen fra kurset er ferskt. Og, ikke glem – han elsker folk.

Et par ord fra kursdeltakerne om Roger som kajakkinstruktør:

Kurset var lærerikt og artig. Roger opplevdes som en dyktig og dedikert mann som praktiserer learning by doing, veldig bra. Kurset anbefales. Sven M. Bye

Kurset er morsomt og lærerikt. Det har passe progresjon der man får utfordret seg selv i eget tempo. Passer dermed for alle. Beste måten å lære padling på, både for nybegynnere og vi som hadde padlet litt før. Roger ser alle og gir individuelle tips under øving. Han har masse energi og gløder for padling. Samtidig har han glimt i øyet. Espen Mikalsen