Langturen - Long Ramble

Lang Ramble padler på yttersiden av Vesterålen. Forholdene kan være tøffe, det er rimelig lange etapper og dette er en tur for de erfarne.

Long Ramble
07.08.201615:36 Arctic Sea Kayak Race

Registrering og inndeling i kort eller lang tur gjøres på Kråkberget på Søndag. De som skal padle langturen, vil ha start på Ringstad. Utstyr og kajakk kjøres hit, settes av, mens eventuell bil kjøres tilbake til Kråkberget for parkering resten av uka. Det kjøres felles transport fra Kråkberget til Ringstad utpå kveldingen - ca fra klokka åtte, men tidspunktet kan variere. Eventuell ekstra baggasje kan sendes ut til Skipnes med baggasje-båten. Det vil være skilt som viser hvor ekstra baggasje skal legges.

Fra mandag starter langturen. Daglige etapper på 30 – 40 km. Denne turen passer for de med mer padleerfaring og som klarer å holde et godt tempo over lenger distanse. Tre netter i telt. Lang Ramble blir i hovedsak å padle yttersida av Vesterålen, og vil derfor kunne oppleve noe eksponert havområde.

OBS! Deltakere må ha med vann for de første 48 timer. Opptanking kan gjøres ved registrering.

Alle rutene kan bli forandret underveis, om værforholdene krever det. Planen er imidlertid å padle ca 120 km på lang-ramblen i løpet av de fire dagene vi er på havet (inkl. hviledag). Vi legger stor vekt på sikkerhet under ramblen, der turlederne har intern radiokommunikasjon med hverandre og følgebåtene samt basen i Skipnes. 

VIKTIG: Deltakere må ha med mat og utstyr for overnatting hele uka. Det kan bli kaldt også om sommeren, så fornuftig bekledning for å holde seg varm og tørr anbefales!

Torsdag er ’hviledag’. Derfor har vi lagt et variert program å velge mellom. Noen ønsker å ta seg en fjelltur, og vi organiserer guidet tur opp på fjellet Tinden. Andre ønsker å besøke Handelsstedet Tinden, eller delta på et teknikk-kurs i bølgene. Det blir videre arrangert en 200 m sprint i bukta på Skipnes, der vi ønsker at alle deltar. Informasjon om de forskjellige aktivitetene på torsdag vil bli kunngjort på tavle utenfor kontoret på Skipnes på onsdag ettermiddag.

Deltakere i Ramble kan også delta på halvmaraton på fredag. Alle som fullfører hele ukas aktiviteter er med i trekninga av en hovedpremie. Trekninga foretas under banketten fredag kveld, sammen med øvrig premiering.

Deltakeravgift 2.500.- inkluderer sikkerhet, middag fredag.