Kort tur - short ramble

Den korte turen på Arctic Sea Kayak Race, går i hovedsak i skjærgården i Øksnes Vestbygd. Hvis været tillater det, vil vi også prøve oss på yttersiden i mer eksponert farvann.

Kortturen
07.08.201615:51 Arctic Sea Kayak Race

OBS: Vi gjør oppmerksomme på at arrangementet for 2021 har noen endringer fra 'normalt arrangement. Selve turprogrammet vil det bli gitt nærmere informasjon om. Vi vil være i Bø/Øksnes i Vesterålen, men arrangementet avsluttes torsdag i stedet for hjemreise lørdag som tidligere år. Les her om endringer

Den korte turen, eller short ramble - holder et rolig tempo og padler korte dagsetapper. Daglige etapper på 15 – 20 km. Passer for alle som har litt padleerfaring og for de som ønsker et rolig tempo. Det blir 3 netter i telt.

Registrering, informasjon og gruppe-inndeling gjøres på Kråkberget søndag kveld. Videre informasjon for resten av uka vil gis av ansvarlig turleder, som dere møter når gruppene deles inn. 

OBS! Deltakere må ha med vann for de første 48 timer. Opptanking kan gjøres ved registrering.

Alle rutene kan bli forandret underveis, om værforholdene krever det. Planen er imidlertid å padle ca 90 km på kortramblen og 120 km på lang-ramblen i løpet av de fire dagene vi er på havet (inkl. hviledag). Vi legger stor vekt på sikkerhet under ramblen, der turlederne har intern radiokommunikasjon med hverandre og følgebåtene samt basen i Skipnes. 

VIKTIG: Deltakere må ha med mat og utstyr for overnatting hele uka. Det kan bli kaldt også om sommeren, så fornuftig bekledning for å holde seg varm og tørr anbefales!

Torsdag er ’hviledag’. Derfor har vi lagt et variert program å velge mellom. Noen ønsker å ta seg en fjelltur, og vi organiserer guidet tur opp på fjellet Tinden. Andre ønsker å besøke Handelsstedet Tinden, eller delta på et teknikk-kurs i bølgene. Det blir videre arrangert en 200 m sprint i bukta på Skipnes, der vi ønsker at alle deltar. Informasjon om de forskjellige aktivitetene på torsdag vil bli kunngjort på tavle utenfor kontoret på Skipnes på onsdag ettermiddag.

Deltakere i Ramble kan også delta på halvmaraton på fredag. Alle som fullfører hele ukas aktiviteter er med i trekninga av en hovedpremie. Trekninga foretas under banketten fredag kveld, sammen med øvrig premiering.

Deltakeravgift 2.500.- inkluderer sikkerhet, middag fredag. 

Vestererålen, med sine mange øyer, sandstrender og fjorder, er et eldorado for havpadling. En majestetisk skjønnhet og vekslende værforhold gjør det spennende å arrangere en kajakkfestival utenom det vanlige i Vesterålens skjærgård. Klimaet kan variere fra dag til dag: ene dagen kan du oppleve varmt og rolig sommervær med temperaturer som ligner mer på tropisk klima, mens neste dag kan kan bringe regn og storm. Vi har erfart at det er viktig å ta med fornuftig utstyr og bekledning for de fleste værtyper! De varierte padlerutene byr på mange opplevelser, både med tanke på natur og landskap, bosetning, kulturhistore, fugl- og dyreliv – i tillegg til nye bekjentskaper og varige vennskap.