ASKR 2022

Fornøyde og glade deltakere gjør at etter endt arrangement allerede gleder oss til 2023!

En fantastisk opplevelser

60 deltakere på årets ASKR - fra Norge, Sverige, Finland, Island, Tyskland og Sveits.

Opprinnelig plan første dag - søndag - etter registrering, skulle det deles opp i to turgrupper og starte turen søndag ettermiddag. Èn gruppe på yttersiden av Bø og kort-ramblet i Øksnes Vestbygds skjærgård. I midlertid var det i løpet av dagen såpass stor økning i vind, at en padletur på yttersida av Vesterålen ikke var forsvarlig. Det var også sterk vind i vestbygda. Derfor ble det bestemt at ramblet skulle være i én felles gruppe, og avvente oppstart til mandag morgen. 

Mandag morgen stilte med nydelig vær, og betydelig mindre vind og bølger enn meldt. Turgruppen padlet ut til vakre Sandholmen for lunsj, hvor turledelsen hadde en diskusjon rundt neste etappe og overnatting ut fra værmelding. Avgjørelsen om å padle ut til Sørsand på Skogsøya - og tilby samtlige padlere yttersida - og storsjø-padling, var en veldig god avgjørelse. På tur ut fikk vi nemlig besøk av flere spekkhuggere - og hele ramblet dro på hvalsafari! Vel i land på én av crewets favorittstrender, ble det raskt satt opp telt og fyrt opp bål. Mens deltakerne lot praten gå løs seg i mellom rundt bålet, disket crewet opp med fiskesuppe laget fra grunnen. Vesteraalens fiskeboller som ingrediens var sponset av Vesteraalens. Fire store gryter fikk bein å gå på, og suppen ble selvsagt servert i fiskebolleboksen! 

Værmeldingen for tirsdag meldte opplett utover dagen, og fra kveld og over i onsdag - skikkelig nedbør og sterk vind. Turen fra Sørsand og mot Børøya for lunsj var et lite eventyr i seg selv - lite vind, men gode bølger som gav deltakerne skikkelig havopplevelse fra Vesterålen. Avgjørelsen om å padle inn til Skipnes én dag tidligere var både fornuftig og godt mottatt. Onsdag ble skikkelig ruskete og bød på gøyal bølgetrening og redning for flere.

Samtidig som turgruppa har vært ute på tur, var det ei lita gruppe som deltok på noe vi mener må være Norges desidert beste nybegynnerkurs. Kursleder går vel igjennom det man forventer å få med seg på grunnkurset, men siden vi har nesten en hel uke på oss blir deltakerne fulgt ekstra opp og får øvd seg mer. Samtlige deltakere deltok derfor på halv-maraton siste dag - og det anser vi som et godt bevis på at de har fått et skikkelig godt grunnlag som havpadlere.

Torsdag er vår klassiske hviledag som aldri helt blir en rolig dag for noen. Det ble tur til Tindstinden, kurs og ikke minst 200 meter sprint. 

Tekst under utarbeidelse

ASKR_mariann leonardsen
ASKR_mariann leonardsen
ASKR_mariann leonardsen
ASKR_mariann leonardsen
ASKR_mariann leonardsen