Program

Velkommen til en hel uke med spennende og variert program!

Variert program

Dag 1 - Registrering på Kråkberget

Søndag 15:00 - 17:00
Alle som skal delta på ASKR møter opp ved Fjordcamp på Kråkberget for registrering. Kråkberget ligger i Bø kommune i Vesterålen. Det tar ca 1 time å kjøre fra Sortland sentrum til Fjordcamp hvor registreringen foregår. Vi har skiltet fra Sortland og ut til registreringen. 

Vi har registrering inne på selve camp-området. Crewet til ASKR har synlig bekledning, og du kan ta kontakt med en av oss for spørsmål når du kommer til Fjordcamp. Vi har betalingsterminal slik at du kan betale med kort. Du kan også betale med VIPPS. Du vil også få utdelt parkering (50 kroner) og billett til avslutningsmiddag fredag (inkludert i påmeldingsavgift). 

Baggasje-båt ut til Skipnes søndag
Dersom du har ekstra baggasje som du ikke trenger på turen, kan du sende denne ut med baggasjebåten til Skipnes, og den vil lagres til du kommer inn på onsdag. Denne går senest fra Kråkberget klokken seks. Det er skiltet hvor denne går fra. Husk å merke baggasjen din tydelig.

Informasjon om program etter registrering
Vi vil ha felles informasjon om rute og starttidspunkt søndag ettermiddag. Tidspunkt for informasjon oppgis ved ankomst.

Fjordcamp - Kråkberget, Bø i Vesterålen
Fjordcamp er et reiselivanlegg. Her har du mulighet til å leie hytte, eller plass til å slå opp teltet dersom du skulle komme til Vesterålen dagen før selve registreringen starter. Det er toalettmuligheter, og i skrivende stund er det snakk om at restauranten er åpen i sommer. Ta gjerne kontakt med Fjordcamp for å undersøke - dersom du kommer tidligere.

Søndag - Onsdag

23. - 26. juli

Vi starter med tre dager ute på tur i to forskjellige turgrupper før vi møtes samlet ute på Tindsøya og Fiskeværet Skipnes:

Ramble - turpadling
Ramblet vil starte turpadlingen allerede søndag ettermiddag/kveld (med forbehold om forandring i planen). Ramblene er fordelt i to grupper, kort og lang ramble.
Lang Ramble vil padle yttersiden av Bø i Vesterålen så fremst været og havforhold tillater det. Denne turen har dagsetapper på 3-4 mil om dagen og passer for erfarne havpadlere.
Kort Ramble starter å padle ut fra Kråkberget søndag. Distanse er 1.5 - 2.5 mil om dagen, og passer for de som ønsker litt kortere distanser i et rolig tempo. Dersom været tillater det vil også kort ramble padle deler av turen på yttersiden av Vesterålen.

Nærmere informasjon om rutevalg vil bli gitt på Kråkberget søndag etter registrering på felles informasjonsmøte. Det vil også gis daglig oppdateringer på vær og hav-forhold, og dagens padleruter. Hver morgen vil crewet sjekke forhold og ta vurderinger på hvor man skal padle før det gis informasjon til deltakerne på felles informasjonsmøter. 

Torsdag - 'hviledag'

Den berømmelige hviledagen byr på et variert program, og det er opp til hver enkelt hva man ønsker å delta på. Det tilbys teknikk-kurs og kurs i hypotermi. Fiskeværet Skipnes har egen utstilling og ellers en vandretur ut til 'Anna fra Vinje'. Det er også mulig å gå en lett-kuppert tur på ca 40 minutter til Handelsstedet Tinden, som serverer vaffler og tilbyr omvisning. På ettermiddagen er det en uhøytidelig sprint som vi håper alle deltar på. Det er også mulighet for en lettere padletur, samt at det vil vurderes ut fra forhold - en guidet tur opp på den spektakulære Tindstinden.

Race - Halv-maraton

Fredagens avsluttende 'langdistanse', er en halv-maraton over ca. 21 km. Start og målgang er fra Fiskeværet Skipnes. Det konkurreres i én båtklasse, tradisjonell havkajakk og det er to 'premie-klasser'; K1 Dame og K1 Herre. Det er ingen krav om vekt. Man kan også delta på halv-maraton i turklasse med turleder.

Lørdag - hjemreisedag

29. juli

Siste dag pakker vi sammen og drar tilbake til Kråkberget. Baggasjebåten drar fra Skipnes ca. klokken tolv. Vi padler i to grupper mila til Kråkberget, første gruppe drar ca. halv ti - neste 11-11:30. 

Aktiviteter